Driessen: 'Wat zou het mooi zijn als Slot onder andere Van Gaal fileert'

Driessen: 'Wat zou het mooi zijn als Slot onder andere Van Gaal fileert'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

25 mei 2022 – Feyenoord kan het ongelijk van Louis van Gaal bewijzen als de Conference League gewonnen wordt. Dat stelt Valentijn Driessen, die duidelijk geen fan is van het 5-3-2-systeem dat de bondscoach van het Nederlands elftal wil gebruiken. Hij kijkt liever naar Feyenoord dat volgens hem 'de Hollandse school' hanteert.

'Wat zou het mooi zijn als Slots Feyenoord Mourinho en onder andere Oranje-bondscoach Louis van Gaal, die de Hollandse School ook als dood en begraven beschouwt, eens flink fileren en bewijzen dat de Nederlandse voetbalidentiteit nog springlevend is en kan leiden tot een Europese beker', schrijft Driessen in zijn column voor De Telegraaf. De laatste keer dat Mourinho tegen een Nederlandse ploeg speelde in de finale trok de Portugees aan het langste eind. Ajax werd toen met 2-0 verslagen.

'De manier waarop Ajax toen voor de dag kwam onder Peter Bosz lijkt in bijna alles op het Feyenoord van Arne Slot nu. Twee avontuurlijke teams, die vanuit balbezit willen domineren, aanvallen en het verschil proberen te maken met aantrekkelijk voetbal', vervolgt de journalist. 'Feyenoord moet revanche nemen voor het verlies van Ajax in 2017 in de finale van de Europa League tegen het Manchester United van José Mourinho. De defensieve, berekenende en bijna cynische benadering van wedstrijden door de Portugees is voor aanhangers van de Hollandse School een gruwel.'

Feyenoord stond lange tijd niet bekend om het aanvallende voetbal, maar Slot heeft dat veranderd sinds zijn komst. Daar verdiend hij sowieso de complimenten voor, stelt Driessen. Ook als de finale niet gewonnen wordt. 'Een hoofdprijs als slagroom op de taart van een seizoen met veel hoogtepunten en leuk en aantrekkelijk voetbal ontbreekt dan.'

Reacties

gerelateerd