Leegloop? Ajax moet vrezen voor vertrek Gravenberch en Timber

Leegloop? Ajax moet vrezen voor vertrek Gravenberch en Timber

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

25 mei 2022 – Ajax kan zich opmaken voor een drukke transferzomer. Erik ten Hag vertrok naar Manchester United en Noussair Mazraoui verliet transfervrij de Johan Cruijff Arena voor een avontuur bij Bayern München. De Duitse club wil nu doorpakken met de komst van zijn ploeggenoot Ryan Gravenberch. Der Rekordmeister heeft een tweede bod op tafel gelegd in Amsterdam van circa 24,5 miljoen euro.

Dat meldt Voetbal International. Dat bedrag is inclusief bonussen, maar door een doorverkooppercentage kan het in de toekomst nog wel verder oplopen. Het is inmiddels geen geheim meer dat Bayern de middenvelder, die nog een eenjarig contract heeft, ziet als een belangrijke speler voor de nieuwe koers die de club wil varen. De Duitse kampioen wil meer inzetten op jonge talenten, die in de toekomst nog meer op kunnen leveren dan waar ze voor gekocht worden. Gravenberch zou perfect in dat plaatje passen.

Door het eenjarige contract moet Ajax de middenvelder deze zomer laten gaan, maar Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra stellen zich hard op tijdens de onderhandelingen. Het duo zou inzetten op circa dertig miljoen euro, waar Bayern in eerste instantie dacht aan twintig miljoen. De partijen zijn door het tweede bod een stap dichter bij elkaar gekomen, maar het is de vraag of de Amsterdammers akkoord gaan. Mogelijk wordt er nog verder onderhandeld.

Jurrien Timber
Naast Gravenberch gaat er mogelijk nog een speler uit de eigen opleiding vertrekken. Jurriën Timber zou namelijk serieus genoemd worden bij Manchester United, weet Fabrizio Romano. De verdediger maakte dit seizoen indruk en daarom wil Ten Hag graag met hem verder werken. Hij heeft nog een contract tot medio 2024, waardoor de Engelse club diep in de buidel moet tasten. Een alternatief is de 25-jarige Pau Torres van Villarreal.

Reacties

gerelateerd