Spelers en trainers van Feyenoord en Roma blikken vooruit op finale

25 mei 2022, 00:30   Bijgewerkt: 24 mei 2022, 23:40

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 24 mei.

ADO en Excelsior staan voor spannende return na late goal Steijn

Excelsior en ADO Den Haag zijn na de eerste ontmoeting in de finale om promotie naar de Eredivisie nog steeds aan elkaar gewaagd. De Rotterdammers leken aan het langste eind te trekken, maar gaven de voorsprong in de extra tijd nog weg. Sem Steijn hielp zijn ploeg aan een 1-1 gelijkspel.

Feyenoord volledig fit naar finale: basisplaats Bijlow 'aannemelijk'

Justin Bijlow lijkt woensdagavond onder de lat te staan in de finale van de Conference League. De doelman van Feyenoord werd de laatste weken klaargestoomd voor die finale en zou het volgens Arne Slot moeten gaan redden. Het zou in dat geval zijn eerste wedstrijd sinds begin maart worden.

Toornstra over finale: "Toen heb ik mezelf op de vingers getikt"

Aanvoerder Jens Toornstra maakte in zijn acht jaar bij Feyenoord al veel mee. Een Europese finale speelt hij woensdag echter voor het eerst. Hij schoof daags voor die wedstrijd tegen AS Roma aan op de persconferentie, waar hij sprak over de voorbereiding op de wedstrijd, de ontmoeting met oud-ploeggenoot Rick Karsdorp en zijn reserverol.

Mourinho lovend over Feyenoord: "Daar heb ik veel respect voor"

José Mourinho stond daags voor de finale van de Conference League de media te woord. De trainer van AS Roma was daarbij erg lovend over tegenstander Feyenoord. Een duidelijke favoriet in de finale was er volgens hem niet aan te wijzen.

Karsdorp: "Wat bepaalde Feyenoorders hebben gedaan, dat kan niet"

Voor Feyenoord is Rick Karsdorp uiteraard de bekendste naam in de selectie van finaletegenstander AS Roma. De 27-jarige vleugelverdediger doorliep de jeugdopleiding van de Rotterdammers, brak door in het eerste elftal en won twee prijzen met de club. Toch houdt hij niet alleen goede herinneringen over aan zijn tijd bij 'zijn' Feyenoord.

Opmerkelijke constatering Mourinho: AS Roma populairder dan Feyenoord

José Mourinho (59) heeft opgemerkt dat AS Roma populairder is in Albanië dan opponent Feyenoord. De Portugese coach deed die opmerkelijke constatering en kwam tijdens de persconferentie ook met een verklaring: de Romeinen hebben met verdediger Marash Kumbulla een Albanees onder contract staan.

Trauner treft beste spits die hij ooit tegenkwam: "Ik ben voorbereid"

Voor Feyenoord is AS Roma-spits Tammy Abraham een van de spelers om de gaten te houden in de finale van de Conference League. Het afstoppen van de clubtopscorer is deels aan Gernot Trauner. "De beste spits die ik ooit ben tegengekomen? Ik denk wel dat hij dat is."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen