PSV stomverbaasd door vertrek Dirkx en zet in op afkoopsom

24 mei 2022, 21:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het hoofdstuk van het verrassende vertrek van Jürgen Dirkx bij PSV is nog niet afgesloten. De jeugdtrainer wil zijn functie in Eindhoven opgeven om bij het Antwerp FC assistent te worden van Mark van Bommel. Niet alleen begrijpt PSV weinig van die stap, ook is het ervan overtuigd dat er door de Belgische club eerst een afkoopsom betaald moet worden.

Dat schreef het Eindhovens Dagblad dinsdagavond. PSV heeft recht op de afkoopsom, omdat Dirkx in Eindhoven nog een jaar vastligt. Bovendien zou zijn vertrek de club erg slecht uitkomen, omdat de club hem als trainer van PSV Onder 18 graag zag doorgroeien binnen de organisatie. Hoeveel geld de club van Antwerp wil hebben, is niet bekend.

Verbazingwekkend

Intern zou de gewenste stap van Dirkx door de clubleiding van PSV 'verbazingwekkend' genoemd worden. Eén van de redenen is dat hij de club verruilt voor een samenwerking met Van Bommel. Eerder was Dirkx ook al zijn assistent bij het eerste van PSV, maar na het ontslag van beide trainers in 2019 zou hij juist hebben aangegeven niet meer met Van Bommel te willen werken. 

Bovendien werd Dirkx later als jeugdtrainer aangesteld, omdat hij aangaf andere inzichten te hebben en erkende dat er fouten waren gemaakt in de periode van Van Bommel. 'De stap die Dirkx nu maakt, staat volgens betrokkenen haaks op zijn eerdere uitlatingen.' 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen