Van Gaal analyseert Mourinho: "Hij hoorde onze gesprekken ook"

Van Gaal analyseert Mourinho: "Hij hoorde onze gesprekken ook"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

24 mei 2022 – In voorbeschouwingen op de Conference League-finale van Feyenoord en AS Roma gaat het vaak over José Mourinho en zijn speelwijze. Ook Louis van Gaal verzekerde dat Mourinho zal 'verdedigen en zich volledig instellen op de tegenstander'. De bondscoach meent ook te weten hoe de Portugese oefenmeester tot die - in het verleden vaak succesvolle - aanpak is gekomen.

"Ik denk dat het bij hem twee dingen zijn", begon Van Gaal in het Algemeen Dagblad. "Het is zijn karakter in combinatie met de Portugese landsaard. Niet denken dat je beter bent dan anderen. Kijk naar het Portugese nationale elftal. Die hebben verdedigen sinds jaar en dag tot een kunst verheven en daar boeken ze successen mee."

Bovendien wees Van Gaal op een wedstrijd die hij al vaker aankaartte, waarin zijn FC Barcelona bij rust met 3-0 voorstond tegen Valencia en uiteindelijk toch met 3-4 verloor. Mourinho maakte die wedstrijd als assistent mee. "Hij hoorde de gesprekken na die wedstrijd ook. Hij is een heel slimme jongen. Claudio Ranieri was toen de coach van Valencia en Ranieri is de oom van Mourinho als je praat over verdedigend voetbal."

Klopp en Ten Hag
Van Gaal merkte bovendien op dat steeds meer trainers inzetten op een meer verdedigende speelstijl. "Diverse trainers hebben het licht gezien. Jürgen Klopp zet ook niet altijd meer druk zoals in zijn begintijd bij Liverpool. En Erik ten Hag zocht en vond de balans bij Ajax door het opstellen van Edson Álvarez en Lisandro Martínez."

Reacties

gerelateerd