Definitief: Ajax in pot 1 tijdens loting Champions League

28 mei 2022, 23:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax zit tijdens de loting voor het nieuwe seizoen van de Champions League in pot 1. De Amsterdammers waren afhankelijk van het resultaat in de finale van deze Champons League-campagne, die uiteindelijk werd gewonnen door Real Madrid. De Amsterdammers behoren daardoor komend seizoen definitief tot de acht groepshoofden.

Omdat Real Madrid de Champions League veroverde, greep Liverpool opnieuw naast een hoofdprijs. Eerder troefde Manchester City de ploeg van Virgil van Dijk al af in strijd om de landstitel. Tijdens de loting zijn de nummers één van de zes best geklasseerde landen in de coëfficiëntenranking groepshoofd. Bovendien nemen de winnaars van de Champions League en de Europa League plaats in pot 1. Omdat Real Madrid al kampioen van Spanje is geworden, schuift het ticket voor pot 1 door naar de nummer zeven van Europa: Nederland.

Ajax ontloopt daardoor sowieso grootmachten als Real, Paris Saint-Germain en Bayern München. Toch kunnen de Amsterdammers zich nog niet rijk rekenen. Uit pot 2 kunnen clubs als FC Barcelona, Chelsea en dus Liverpool nog uit de koker rollen. Een poule met bijvoorbeeld Inter of Borussia Dortmund uit pot 3 en Club Brugge uit pot 4 zou Ajax alsnog in een poule des doods laten starten.

Afgelopen seizoen had Ajax een relatief eenvoudige poule. De Amsterdammers werden gekoppeld aan de landskampioen van Portugal (Sporting CP) en namen het op tegen Borussia Dortmund en Besiktas. De ploeg van de vertrokken coach Erik ten Hag sloot de poulefase af zonder puntenverlies, maar werd in de achtste finale uitgeschakeld door Benfica.

Pot 1

Manchester City

Real Madrid

AC Milan

Bayern München

FC Porto

Paris Saint-Germain

Eintracht Frankfurt

Ajax

Pot 2

Chelsea

FC Barcelona

Juventus

Atlético Madrid

Sevilla

RB Leipzig

Tottenham Hotspur

Liverpool

Pot 3

Borussia Dortmund

RB Salzburg

Shakhtar Donetsk

Inter

Napoli

Sporting CP

Bayer Leverkusen

nnb

Pot 4

Olympique Marseille

Celtic

Club Brugge

nnb

nnb

nnb

nnb

nnb

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zegt weinig als ik zo naar Pot 2 kijk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen