Schoenmaker wijst naar Dessers, Trauner en Senesi: "Onderschat"

Schoenmaker wijst naar Dessers, Trauner en Senesi: "Onderschat"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

24 mei 2022 – Lex Schoenmaker scoorde in het seizoen 1973/1974 tien doelpunten voor Feyenoord in de UEFA Cup, die dat seizoen gewonnen werd. De voormalig spits van de Rotterdammers ziet dit seizoen Cyriel Dessers imponeren met zijn neusje voor de goal. Mogelijk kan de aanvaller het oude record aanscherpen. Daarvoor moet hij in de finale scoren.

Schoenmaker had niet verwacht dat Dessers het zo goed zou doen, erkent hij in het Algemeen Dagblad. "Maar ik vond het wel altijd een prima spits, ook bij NAC en Heracles al. Een beetje ongepolijst, maar ook fysiek sterk, en slim voor de goal. Je kunt wel allemaal dingetjes op gaan noemen die hij níét goed kan, maar dan denk ik: er zijn erg weinig dingen die hij niet beheerst. Hij kan een goal maken, je kunt hem in de voeten aanspelen, of in de diepte. En probeer hem maar eens van de bal te krijgen met dat sterke lichaam."

Dat Feyenoord kans maakt op de vierde Europese prijs in de clubhistorie ligt echter niet alleen aan de spits. Schoenmaker ziet meerdere sterkhouders in Rotterdam rondlopen, vertelt hij lovend. "Senesi vind ik ook onderschat. Die durft nu verder van de goal te spelen dan voorheen, maar dat komt ook omdat-ie Trauner naast zich heeft. Die Trauner is een geweldige aankoop, ook in dat opzicht. Fysiek, mentaal en technisch. Dat is gewoon een topspeler."

De oud-voetballer stond zes jaar onder contract bij ADO Den Haag en vier bij Feyenoord. "Ik heb natuurlijk langer bij ADO gespeeld, maar Feyenoord blijft heel bijzonder als je er hebt gespeeld. Ik weet nu al dat ik me op ga zitten winden voor die televisie", besluit Schoenmaker.

Reacties

gerelateerd