'FC Twente ziet Vlap-plan mislukken en schakelt door naar AZ-speler'

'FC Twente ziet Vlap-plan mislukken en schakelt door naar AZ-speler'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

24 mei 2022 – FC Twente moet op zoek naar een vervanger voor Michel Vlap, die dit seizoen gehuurd werd van Anderlecht. De Enschedeërs wilden hem graag nog een jaar in de Grolsch Veste houden, maar de Belgische club wil niet meewerken. Daarom denkt de club nu aan AZ-speler Tijani Reijnders.

Dat meldt TC Tubantia. De middenvelder van AZ speelde in het verleden in de jeugdopleiding van FC Twente en de Tukkers willen hem nu graag terughalen. Reijnders is in Alkmaar geen basisspeler, maar als invaller werd wel vaak een beroep op hem gedaan. In 32 wedstrijden was hij goed voor drie doelpunten en twee assists. In Enschede lijkt zijn kans op speeltijd groter, waardoor het ook voor de voetballer een interessante stap kan zijn.

Dat Vlap niet nog een seizoen in Enschede speelt, is voor de club én de speler teleurstellend. De aanvallende middenvelder was onlangs duidelijk over een langer verblijf bij de nummer vier van de Eredivisie: "Dat is helaas niet alleen aan mij, maar ik voel me hier echt thuis, wil gewoon graag voetballen. Iedereen zou Europees voetbal willen spelen met Twente. Ik vind het een prachtige club."

Anderlecht wil niet meewerken, maar het is niet duidelijk of hij in België een nieuwe kans krijgt. Mogelijk wil de club hem definitief van de hand doen. De aanvallende middenvelder heeft nog een contract voor twee seizoenen in Brussel. Anderlecht betaalde twee seizoenen geleden acht miljoen euro aan SC Heerenveen na een uitstekend seizoen, waarin hij goed was voor zestien treffers.

Reacties

gerelateerd