Hertha BSC redt het vege lijf en ontneemt HSV promotie

23 mei 2022, 22:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hertha BSC is ook volgend seizoen actief in de Bundesliga. De club uit Berlijn redde maandagavond het vege lijf door in de play-offs tegen Hamburger SV een nederlaag uit de heenwedstrijd te repareren. Waar Hertha donderdag met 0-1 verloor, werd er vier dagen later een 0-2 zege geboekt.

Hertha gaf in de heenwedstrijd van de play-offs niet thuis en ging onderuit door een curieus doelpunt van Ludovit Reis. De Nederlandse middenvelder groeide uit tot matchwinner door een voorzet te produceren dat pardoes in het doel verdween. Maandagavond verscheen hij weer aan de aftrap bij HSV. Jurgen Ekkelenkamp en Deyovaisio Zeefuik zaten bij Hertha niet bij de selectie.

De bezoekers hadden een doelpunt nodig om de achterstand uit het heenduel weg te poetsen en maakten die al na drie minuten. Dedryck Boyata kopte uit een hoekschop de 0-1 tegen de touwen. Die stand bleef lang op het scorebord staan, totdat Hertha na een uur opnieuw toesloeg. Marvin Plattenhardt schoot uit een vrije trap zijn ploeg virtueel naar handhaving. HSV, dat als derde was geëindigde in de 2. Bundesliga, slaagde er niet meer om zich terug te knokken.

Zo kent het Bundesliga-seizoen met Greuter Fürth en Arminia Bielefeld slechts twee degradanten. Schalke 04 en Werder Bremen nemen na de zomer hun plek over.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen