Was de uitslag van 1-37 een vriendendienstje? "Absoluut niet"

23 mei 2022, 21:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De 1-37 overwinning van SV Houtwijk tegen HMSH in de vierde klasse F van het district West II is het onderwerp van gesprek in amateurvoetballend Nederland. Bülent Yüngül, voorzitter van de verliezende partij, heeft in De Telegraaf zijn verhaal gedaan.

De monsteruitslag heeft grote gevolgen voor de titelstrijd in de competitie, want SV Houtwijk heeft plots een beter doelsaldo dan concurrent MSV'71. Bij de club uit Maassluis heeft men twijfels over wat er zaterdag aan de Vrederustlaan in Den Haag is gebeurd. HSMH kreeg bijna iedere twee minuten een doelpunt om de oren. Hoe kan dat?

Volgens de voorzitter is vier weken geleden na een 'akkefietje' het voltallige eerste elftal weggestuurd. Met spelers uit lagere elftallen en jeugdteams wordt het seizoen afgemaakt. Het eerste elftal kan niet worden teruggetrokken omdat dat de club een boete van 4.500 euro zou opleveren. "Dan maar de laatste duels proberen te spelen en het seizoen afmaken. Sindsdien zie je dat we met grote uitslagen verliezen", aldus Yüngül.

HMSH speelde tegen Houtwijk met onder meer een 14-jarige jongen en 52-jarige man. Na rust raakte de keeper geblesseerd, waardoor een veldspeler op goal moest, en kreeg de thuisploeg een rode kaart. "Toen ging het hard. We waren allemaal verbijsterd over hoe snel de goals vielen. Maar in onze situatie bedank ik de jongens al weken dat zij het seizoen voor ons willen afmaken."

Het toeval wil dat de trainer van Houtwijk een verleden heeft bij HMSH. Was er dan echt geen sprake van een vriendendienstje? "Absoluut niet. Weet je waarom niet? Hij vertrok naar SV Loosduinen en nam toen zo'n zeven spelers van ons mee. Hij is eigenlijk dus helemaal niet welkom bij de club. Door hem zijn we naar de tweede klasse gedegradeerd."

Schijn tegen

Houtwijk-trainer Richard Douw snapt dat de clubs de schijn tegen hebben. "Maar de trainer van HMSH zal het beamen: we hadden er wel vijftig kunnen maken. Ik was zelf geschorst, maar heb buiten het veld geprobeerd die jongens steeds aan te sporen er nog meer te maken. Ze sprintten terug naar de middenlijn na de goals. Respect voor de trainer daar, die alles bij elkaar moet rapen en de competitie uit clubbelang uitspeelt. Lachend: Ik was zelf allang het veld afgelopen als speler", aldus Douw, die een eventueel onderzoek van de KNVB met vertrouwen tegemoet ziet.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen