FC Twente pikt 'goede prof' Tyton transfervrij op bij Ajax

FC Twente pikt 'goede prof' Tyton transfervrij op bij Ajax

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

23 mei 2022 – FC Twente heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Przemyslaw Tyton. De 35-jarige doelman komt transfervrij over van Ajax en zal in de Grolsch Veste fungeren als stand-in van Lars Unnerstall. Tyton heeft maandagmiddag zijn krabbel gezet onder een contract voor twee seizoenen met een optie voor een extra jaar.

Tyton maakte in maart bij Ajax zijn terugkeer op de Nederlandse velden. De Amsterdammers strikten de Poolse doelman vanwege de personele problemen onder de lat. Tot een debuut voor Ajax kwam het niet. Nu verlaat hij de Amsterdamse club om aan de slag te gaan bij Twente.

"Na zeven seizoenen ben ik dit jaar teruggekomen in Nederland", reageert Tyton via de website van Twente. "Ik heb goede herinneringen aan de Eredivisie en ik kijk er naar uit om bij FC Twente aan de slag te gaan. Trainer Ron Jans ken ik nog van mijn tijd in Amerika en ik heb altijd prettig met hem samengewerkt. De club is ambitieus en dat ben ik ook."

Jan Streuer legt uit dat Twente voor het nieuwe seizoen op zoek was naar een doelman. "Daarin zijn we met Przemyslaw Tyton geslaagd. Hij heeft in Amerika met Ron Jans gewerkt, dus we weten precies wat we in huis halen. Een heel positieve jongen en een goede prof."

Reacties

gerelateerd