Al-Khelaïfi: "Hij is bang dat de Ligue 1 sterker wordt dan La Liga"

Al-Khelaïfi: "Hij is bang dat de Ligue 1 sterker wordt dan La Liga"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

23 mei 2022 – Nasser Al-Khelaïfi heeft Javier Tebas van repliek gediend. De voorzitter van La Liga zette vorige week zijn vraagtekens bij de contractverlenging van Kylian Mbappé bij Paris Saint-Germain en noemde de voorman van de Franse grootmacht 'net zo gevaarlijk als de Super League'.

De uitspraken van Tebas kwamen maandag ter sprake op de persconferentie waar Mbappé tekst en uitleg gaf over zijn besluit om een nieuw contract bij PSG boven een avontuur bij Real Madrid te verkiezen. Al-Khelaïfi nam naast de aanvaller plaats achter het spreekgestoelte. "Misschien is Tebas bang dat de Ligue 1 sterker wordt dan La Liga, die niet meer hetzelfde is als drie of vier jaar geleden", sprak de PSG-voorzitter toen hij werd gevaagd naar een reactie op de uitsprak van Tebas.

Dat er in Spanje veel kritiek klinkt op de verlengde samenwerking tussen PSG en Mbappé, deert Al-Khelaïfi niet. "We hebben Mbappé, hij blijft bij ons en de rest maakt me eerlijk gezegd niet uit ", aldus de voorzitter, die weerspreekt dat geld de belangrijkste drijfveer was voor Mbappé om door te gaan in het Parc des Princes. "Geld is niet het belangrijkste voor Kylian. Er is een club in Spanje die hem veel meer kan betalen dan wij… Kylian heeft gekozen voor het sportieve project."

Hoewel alles er de afgelopen maanden op wees dat Mbappé de overstap naar Real Madrid zou maken, liet hij zich op het laatste moment overhalen om te blijven. "We wisten het niet zeker, maar we geloofden er wel altijd in. Misschien begrijpen jullie nu niet waarom, maar laten zullen jullie begrijpen waarom dit positief is voor de club, de competitie en Frankrijk."

Nieuwe spelers
Hoewel de selectie van PSG uitpuilt van de sterren, zullen er de komende transferzomer nog meer topspelers naar Parijs komen, belooft Al-Khelaïfi. "Ik heb beloofd dat er nieuwe spelers komen als we erin zouden slagen Kylian langer vast te leggen."

Reacties

gerelateerd