Erik ten Hag weerlegt woorden Van Gaal: "Voetbal hier op 1, 2 en 3"

23 mei 2022, 14:15

Erik ten Hag is het niet eens met de uitspraken van Louis van Gaal. De huidige bondscoach van het Nederlands elftal gaf onlangs aan een transfer van Ten Hag naar Manchester United niet toe te juichen, omdat de Engelse topclub te commercieel is ingesteld. Daar heeft Ten Hag nog niets van gemerkt.

"Ik ben ervan overtuigd dat dat niet het geval is", aldus de nieuwe coach op zijn eerste persconferentie bij Manchester United. "Voetbal staat bij deze club op 1, 2 en 3. Natuurlijk, iedere club is tegenwoordig ook actief op commercieel gebied. Dat is noodzakelijk voor de inkomsten van de club, anders kun je niet meedoen in de top van het voetbal."

Lees ook: Ten Hag aan het woord: plannen met United

Ten Hag en Van Gaal spraken elkaar onlangs tijdens de première van de film van de bondscoach. "Toen hebben we het ook over Manchester United gehad. Ik ga mijn eigen koers volgen", aldus de coach, die een contract voor drie seizoenen tekende bij de Engelse grootmacht. Manchester United eindigde dit seizoen slechts op de zesde plaats.

Toch hoefde de coach niet lang na te denken toen hij een aanbieding kreeg van de topclub. "In elk land heb ik een favoriete club. In Engeland is dat Manchester United."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen