Ten Hag aan het woord: plannen met United, Ronaldo en Maguire

23 mei 2022, 13:50

Erik ten Hag stond maandagmiddag voor het eerst de pers te woord namens zijn nieuwe club Manchester United. De trainer blikte uitgebreid vooruit op het komende seizoen, al kon hij op verschillende vragen ook nog geen antwoord geven. 

"Ik ben blij jullie vandaag allemaal te ontmoeten. Ik vind het leuk om hier te zijn en kijk ernaar uit om voor deze club te werken." Met die woorden trapte Ten Hag zijn eerste ontmoeting met de Engelse pers af. Uiteraard kreeg hij al veel vragen over zijn plannen met de club, die onder zijn leiding een stap omhoog zal moeten maken. "Momenteel zijn we bezig met het samenstellen van de staf en selectie en het maken van een plan voor de voorbereiding."

Hoe het onder zijn leiding weer de goede kant op moet met United? "De club zal voorwaarden moeten creëren en ik moet met mijn selectie aan de slag om successen te behalen. We hebben een strategie waar we mee zullen gaan werken." Ten Hag benadrukte dat hij momenteel nog bezig is met het analyseren van zijn spelersgroep en eventuele verbeterpunten. "Ik kijk ernaar uit om met deze spelers samen te werken", zei hij wel al. "Er zit veel potentie in deze groep."

Ronaldo

Op de vraag of Ten Hag van plan is om Cristiano Ronaldo bij de club te houden, was hij duidelijk. "Natuurlijk." Net zo kortaf antwoordde hij op de vraag wat de Portugees zal moeten gaan toevoegen. "Goals." Verdere vragen over de rol van de sterspeler in het United van Ten Hag wilde hij nog niet beantwoorden: "Dat bespreek ik eerst met Ronaldo voor ik het aan jou vertel."

Maguire

Een andere speler over wie veel vraagtekens bestaan, is Harry Maguire. De miljoenenaankoop speelde geen sterk seizoen, maar zijn aanstaande trainer sprak toch het vertrouwen in hem uit. "Het zal een ander seizoen worden. Maguire heeft het goed gedaan, is een geweldige speler, heeft veel bereikt en heeft zijn bijdrage voor Manchester United. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken."

Assistenten

Eerder op de dag bevestigde de club dat Mitchel van der Gaag en Steve McClaren Ten Hags assistenten zullen worden. Ook daar ging de nieuwe manager kort op in. "Ze weten allebei hoe ze succes moeten boeken. Ze hebben veel prijzen gepakt in hun loopbaan, daarom zijn ze hier. De staf is een belangrijk onderdeel en ik ben blij dat ik met ze samen kan werken."

Lees ook: Officieel: Ten Hag verwelkomt tweetal assistenten bij Man United

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MrHamstring
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als hij succesvol wilt zijn met United zal hij toch echt Maguire de deur uit moeten doen…

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen