Trauner profiteert van bondscoachwissel: oproep voor Feyenoorder

23 mei 2022, 12:10

Voor Gernot Trauner zit het seizoen er na de Conference League-finale met Feyenoord nog niet op. De verdediger maakte deel uit van de 25-koppige selectie van Oostenrijk voor de Nations League-wedstrijden in juni. Ralf Rangnick, afgelopen seizoen trainer van Manchester United, zal daar zijn debuut maken als bondscoach.

Die trainerswissel bij Oostenrijk zal dan ook een belangrijke reden zijn voor de oproep van Trauner. Ondanks dat hij bij Feyenoord al het hele seizoen een van de sterkhouders is, had voorganger Franco Foda weinig oog voor de verdediger. Foda was degene die hem in 2018 liet debuteren in de nationale ploeg, waar hij tot dusver tot vijf interlands kwam, maar nam Trauner in diens tijd bij Feyenoord geen enkele keer op in de selectie.

Opvolger Rangnick doet dat dus wel. De trainer gaat bij Manchester United in een adviserende rol samenwerken met Erik ten Hag, zijn opvolger als hoofdtrainer, maar besloot afgelopen maand om die functie te combineren met het bondscoachschap bij Oostenrijk. In juni debuteert hij dus - met Trauner in de selectie - met de Nations League-wedstrijden tegen Kroatië (uit), Denemarken (thuis), Frankrijk (thuis) en nog eens Denemarken (uit). 

Senesi

Naast Trauner kon ook zijn partner in de Feyenoord-defensie, Marcos Senesi, deze week op een oproep rekenen. Hij besloot zijn interlands voor Argentinië te spelen en maakte daar vervolgens ook voor het eerst deel uit van de definitieve selectie. 

Lees ook: Senesi voor het eerst in selectie Argentinië: pikant debuut in aantocht

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen