Deze coaches maken kans op prestigieuze Rinus Michels-award

Deze coaches maken kans op prestigieuze Rinus Michels-award

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

23 mei 2022 – De KNVB heeft vijf Eredivisie-coaches genomineerd in strijd om de prestigieuze Rinus Michels-award. Erik ten Hag krijgt na zijn afscheid bij Ajax de kans om zijn titel te prolongeren, maar heeft forse concurrentie van andere oefenmeesters.

Naast Ten Hag zijn ook Arne Slot (Feyenoord), Joseph Oosting (RKC Waalwijk), Kees van Wonderen (Go Ahead Eagles) en Ron Jans (FC Twente) genomineerd. Laatstgenoemde gidste FC Twente naar de vierde plaats in de Eredivisie en daarmee Europees voetbal. Van Wonderen hielp Go Ahead na de promotie naar de middenmoot, wat ook Oosting lukte met het kleine RKC.

Ten Hag prolongeerde met Ajax de landstitel en maakte in de poulefase van de Champions League indruk, door alle zes de wedstrijden te winnen. Arne Slot beleefde een sterk debuutseizoen bij Feyenoord, dat hij komende woensdag hoopt te bekronen met het winnen van de Conference League. Feyenoord eindigde onder zijn leiding als derde.

De hoofdtrainers uit het betaald voetbal kiezen uiteindelijk wie de prijs wint. Ook in de Keuken Kampioen Divisie zijn vier coaches genomineerd. Het gaat om Dick Lukkien (FC Emmen), Rob Penders (FC Eindhoven), Marinus Dijkhuizen (Excelsior) en Wim Jonk (FC Volendam).

Reacties

gerelateerd