Feyenoord nu al op één: meer coëfficiënten dan CL- en EL-clubs

23 mei 2022, 10:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bij Feyenoord is alles er uiteraard op gericht om woensdag de eerste Conference League ooit te winnen. Toch kan gesteld worden dat het Europese seizoen nu al geslaagd is. Dat wordt onderschreven door de coëfficiëntenranglijst van dit seizoen: de Rotterdammers sleepten van alle clubs in alle toernooien de meeste punten binnen en kunnen inmiddels niet meer ingehaald worden.

Feyenoord begon het Europese seizoen al in de tweede voorronde van de Conference League met het tweeluik tegen FC Drita en heeft dus al veel punten kunnen verzamelen. In totaal zijn dat er tot dusver 24,5. Dat kunnen er maximaal 26,5 worden, wanneer Feyenoord in de finale ook AS Roma verslaat (in de reguliere speeltijd of na verlenging). Een zege na strafschoppen is goed voor één punt; een nederlaag levert uiteraard geen punten op.

Met het huidige puntenaantal is Feyenoord dus echter hoe dan ook de nummer één. Op twee staat Bodø/Glimt, de Noorse stuntploeg in de Conference League, met een totaal van 22,5 punten. Champions League-finalist Liverpool (21) en Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt (20) staan nog onder de twee Conference League-ploegen. Medefinalist AS Roma staat, net als het in de halve finale uitgeschakelde Olympique Marseille op 19 punten.

Nederland

Uiteraard was het successeizoen van Feyenoord ook voor de Nederlandse coëfficiënten een enorme opsteker. Met 46,400 coëfficiënten over de periode 2018 - 2023 staat nummer vijf Frankrijk (48,581) inmiddels dichterbij dan nummer zeven Portugal (43,716). Als Nederland ook komend seizoen Portugal de baas blijft, krijgt de Eredivisie in seizoen 2023/24 twee directe Champions League-tickets. 

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen