'Treurig' einde aan loopbaan Janssen: "Voelt een beetje leeg"

'Treurig' einde aan loopbaan Janssen: "Voelt een beetje leeg"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

23 mei 2022 – De uitschakeling in de play-offs door Vitesse is bij heel FC Utrecht hard aangekomen. In het bijzonder gold dat echter voor aanvoerder Willem Janssen, die zijn mooie voetballoopbaan daarmee heel abrupt zag eindigen. "Je weet van tevoren dat dit een scenario kan zijn, maar als dat dan zo is, dan voelt het wel vreemd."

Al in februari kondigde de 35-jarige Janssen aan dat hij aan zijn laatste seizoen bezig was. Toch spookte dat afscheid geen moment door zijn hoofd, toen hij met Utrecht in de verlenging nog op jacht was naar de gelijkmaker. "Je probeert nog een beetje te organiseren wat je kunt. Je bent toch gefocust op die wedstrijd, om die goal nog te maken. Vlak erna schoot het wel door mijn hoofd, ja", vertelde hij aan ESPN.

Hoe dat voelde? "Een beetje leeg. Het was eigenlijk heel raar, omdat je er geen rekening mee houdt. Je weet dat je kunt verliezen en dat het in de play-offs zomaar de laatste wedstrijd kan zijn, maar de manier waarop is wel treurig." Janssen ziet daarbij een patroon dat al het hele seizoen zichtbaar was bij zijn Utrecht. "Op het moment dat zij de 2-0 maken, mis je de overtuiging en het geloof dat we nog terug kunnen komen", zo stelde hij.

Lastig terug te kijken
"Het is best lastig om nu terug te kijken", zei Janssen tot slot. "Mij werd veel gevraagd hoe mijn laatste weken, mijn laatste dagen als voetballer waren, maar je bent gewoon met die wedstrijd bezig. Zorgen dat je die play-offs doorkomt. Ik wist dat het abrupt zou kunnen eindigen, maar nu is het dus klaar. Dan schiet alles door je hoofd, maar ook weer niks. Het is vreemd dat het zo ophoudt, maar natuurlijk was het een mooie rit."

Reacties

gerelateerd