Sneijder komt met geheim van Feyenoord-opponent Mourinho

Sneijder komt met geheim van Feyenoord-opponent Mourinho

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

23 mei 2022 – Feyenoord neemt het komende woensdag in de finale van de Conference League op tegen AS Roma. Daar staat José Mourinho aan het roer, die al diverse finales naar zijn hand zette. Zo won hij in 2010 de Champions League-finale met het Inter van Wesley Sneijder. De oud-middenvelder is lyrisch over de Portugees.

Sneijder is van mening dat Mourinho een expert is in het spelen van finales. "De finale van de Conference League is alweer de vijfde Europese finale die José speelt: met Porto in de UEFA Cup en Champions League, met Inter in de Champions League, met Manchester United in de Europa League en nu dus met AS Roma in de Conference League. En dat hij de voorgaande vier finales allemaal heeft gewonnen, verbaast mij niets."

Zijn geheim? Dat ervoer hij zelf twaalf jaar geleden. "In 2010 speelden we met Internazionale de Champions League-eindstrijd tegen Bayern München. Het bijzondere vond ik dat hij de stress, de Italiaanse voetbalgekte, bij de groep weghield en we eigenlijk heel ontspannen naar de finale toeleefden. Tot de knop vlak voor de wedstrijd in Madrid omging en hij ons inpeperde dat je finales niet mág verliezen, omdat dat een litteken voor het leven is. Dat merkte ik amper twee maanden later tijdens de WK-finale tegen Spanje wel. Mourinho had het vermogen ons helemaal in de winnaarsmodus te krijgen."

Feyenoord wacht daardoor komende woensdagavond een loodzware taak om de finale van de Conference League te winnen. De Rotterdammers treden woensdag aan in Tirana.

Reacties

gerelateerd