Balotelli sluit seizoen in stijl af met vijfklapper en briljante treffer

22 mei 2022, 20:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mario Balotelli heeft zich tijdens de laatste speelronde van de Süper Lig nog van zijn goede kant laten zien. De spits van Adana Demirspor slaagde er namelijk in om liefst vijf keer tot scoren te komen tegen Göztepe. Dat was meer dan genoeg voor een 7-0 overwinning op de degradant.

Balotelli had in het eigen Yeni Adana Stadyumu in de eerste helft al drie doelpunten achter zijn naam staan. Na de thee sloeg de Italiaan nog twee keer toe en zo bepaalde hij de eindstand op een dikke 7-0 overwinning voor Adana Demirspor. Die club eindigt na 38 wedstrijden in Turkije op de negende plaats. Göztepe zien we na de zomer niet terug op het hoogste niveau.

Helaas voor Balotelli zijn zijn vijf doelpunten niet genoeg om zich te kronen dat topscorer van de Süper Lig. Hij is namelijk blijven steken op achttien doelpunten. Umut Bozok van Kasimpasa wist namelijk twintig keer het net te vinden en gaat er met die prijs vandoor. Bozok speelde overigens wel alle wedstrijden, terwijl Balotelli 31 keer in actie kwam namens zijn club.

De 31-jarige Balotelli streek vorige zomer verrassend neer in Adana, waar hij een contract tot medio 2024 ondertekende. Het enfant terrible speelde eerder bij Internazionale, AC Milan, Liverpool, Manchester City, Olympique Marseille, OGC Nice, Brescia Calcio en AC Monza. In Turkije lijkt hij eindelijk weer zijn oude vorm een beetje te herpakken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen