Tobiasen over toekomstplannen: "Iedereen kent mijn ambities"

Tobiasen over toekomstplannen: "Iedereen kent mijn ambities"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 mei 2022 – Ole Tobiasen verwacht dat hij na de zomer nog steeds actief is bij sc Heerenveen. De voormalig profvoetballer stond de afgelopen maanden als interim-trainer voor de groep in het Abe Lenstra Stadion. Nu lijkt hij weer een stapje terug te gaan doen, ondanks een succesvolle periode.

"Aan de ene kant zijn we natuurlijk heel erg trots op wat we bereikt hebben dit seizoen", vertelde Tobiasen na de nederlaag op bezoek bij AZ voor de camera van ESPN. "Iedereen weet waar we vandaag zijn gekomen. Het is heel mooi hoe we ons terug hebben gevochten, hoe we de spelers op de juiste positie hebben kunnen neerzetten en hoe we zijn gegroeid als team. Dat is gewoon heel mooi. We hebben spelers ontwikkeld en de supporters weer achter ons gekregen. Daar kunnen we trots op zijn. Maar we hebben graag meer gewild."

Tobiasen werkte tot nu toe in verschillende functies bij MVV Maastricht, Roda JC, EHC, NAC Breda, Sparta Rotterdam en Almere City FC. Een jaar geleden begon hij als assistent in het Abe Lenstra Stadion, waar hij de ontslagen Johnny Jansen verving. "Iedereen kent mijn ambities. Toen ik hier tekende dacht ik: nog even twee jaar in de luwte werken om dan de stap richting het hoofdtrainerschap te maken. Wie weet gebeurt dat eerder, maar anders kan ik heel makkelijk terug naar mijn rol als assistent", tekende Voetbal International op uit de mond van de Deen.

Zondagmiddag kwam er in Alkmaar een einde aan het seizoen van Heerenveen. De ploeg van Tobiasen ging in de halve finale met de play-offs met 2-0 onderuit. Dat was na de 3-2 overwinning van eerder deze week onvoldoende. Het is dus nog niet helemaal bekend wat de club voor bedoelingen heeft met Tobiasen. Kees van Wonderen wordt immers de nieuwe hoofdtrainer in het Abe Lenstra Stadion. Hij neemt Paul Simonis als zijn rechterhand mee vanuit Go Ahead Eagles. Tobiasen ligt nog tot medio 2023 vast in Friesland.

Reacties

gerelateerd