AZ-held Aboukhlal boos op deel eigen aanhang: "Kinderachtig"

22 mei 2022, 18:16

Zakaria Aboukhlal (22) is woedend op de AZ-fans die hem zondagmiddag uitfloten. Tijdens zijn warming-up en bij het betreden van het veld werd de buitenspeler op een negatieve manier belaagd door de eigen fans, maar hij zorgde vervolgens wel voor de beslissende 2-0. "Dit is niet de eerste keer, ik vind het lachwekkend", reageerde de buitenspeler.

Tegenover ESPN ging de aanvaller in op het gefluit rondom zijn persoon. "Ik ben vaker belangrijk geweest voor de club, het team en de fans. De manier waarop ze handelen, vind ik kinderachtig. Dan krijg je zo'n reactie met cynisch klappen en een cynisch duimpje. Ze fluiten, ik applaudisseer dan maar terug. Waarom? Dat moet je aan alle fans vragen, ik weet het niet. Ik ben best vaak belangrijk geweest, heel kinderachtig."

AZ-trainer Pascal Jansen sloot zich aan bij de woorden van Aboukhlal. "Ik snap het volkomen dat hij boos is, daar heb ik onlangs ook iets over gezegd. Hij is een speler van ons en we moeten hem allemaal steunen, want hij doet zijn stinkende best", aldus Jansen, die ondanks zijn goal nog geen basisplek inruimt voor Aboukhlal. "Ik maak andere keuzes en ben op zoek naar een elftal dat complementair is aan elkaar."

Lees ook: AZ toont veerkracht en mag blijven hopen op Europees ticket

Fitheid Wijndal

Over of aanvoerder Owen Wijndal weer inzetbaar is in de finale van de play-offs, kon de coach nog weinig zeggen. "Hij is volop aan het revalideren", zei Jansen, die met vertrouwen het laatste tweeluik ingaat. "Het is een nieuwe competitie, fantastisch wat ze hebben gepresteerd. Maar er wacht een finale, daarin zullen we nog weer meer moeten brengen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen