'Mislukte' Rangnick wijst naar zwak punt Ronaldo: "Dat is geen verwijt"

22 mei 2022, 12:58

Ralf Rangnick is een trainer met de Red Bull-filosofie van Volgassfussball, maar bij Manchester United is dat er nauwelijks uitgekomen. De interim-trainer, die het seizoen af mocht maken na het ontslag van Ole Gunnar Solskjær, stelt dat hij niet de spelers had om zijn ideologie toe te passen. Hij wijst daarbij naar Cristiano Ronaldo.

"Ik ben erg zelfkritisch. Ik had het beter moeten doen", stelt de keuzeheer, die momenteel zesde staat in de premier League. De ploeg kan zelfs nog ingehaald worden door West Ham United op de slotdag van de competitie. "Ik had verwacht dat wij ons zouden ontwikkelingen, maar dat is niet gelukt. Dat ligt niet alleen aan de spelers, maar ook aan ons als technische staf."

De trainer stelt wel dat de selectie niet beschikte over spelers die de trainer nodig had. "We moesten compromissen sluiten. Ronaldo is bijvoorbeeld geen pressing monster. Dat is geen verwijt, want hij heeft het geweldig gedaan in de wedstrijden met een paar doelpunten. Maar zelfs toen hij jong was, was hij geen speler die de bal zo snel mogelijk wilde terugveroveren", aldus Rangnick, die op de persconferentie stelt dat hij het spel te weinig veranderd heeft. "We hebben nooit de goede balans gevonden."

Rangnick, die komend seizoen bondscoach van Oostenrijk wordt, blijft aan Manchester United verbonden als adviseur. Hij gaat dus samenwerken met Erik ten Hag, die na de zomer de scepter zwaait op Old Trafford. Hij moet de club weer naar de Engelse top brengen. Iets dat zijn voorganger bij lange na niet is gelukt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen