Van Marwijk tipt Feyenoord: "Alleen al als je dat doet, toon je lef"

22 mei 2022, 10:40

Bert van Marwijk hoopt dat Feyenoord aankomende week weer een Europese prijs pakt. Twintig jaar geleden mocht de trainer de UEFA Cup in de lucht houden, nu kan de Conference League een prooi worden voor de Rotterdammers. De voormalig oefenmeester van de club ziet kansen tegen AS Roma, dat dit seizoen als zesde eindigde in de Serie A.

"Finales zijn heel bijzonder, maar ze gingen vaak ook in een soort roes voorbij. Pas na de wedstrijd besef je echt wat er is gebeurd. Na een gewonnen wedstrijd is iedereen blij, maar na een gewonnen finale is er euforie. Dat voelt anders", vertelt Van Marwijk bij Voetbal International. Hij denkt dat Roma en Feyenoord elkaar nauwelijks ontlopen. "Ik schat het in op fifty-fifty. Misschien maakt Feyenoord wel meer kans. Iedereen weet wat Mourinho gaat doen, namelijk hetzelfde als vijf jaar geleden met Manchester United tegen Ajax."

De Romeinen gaan volgens Van Marwijk niet verrassen qua speelstijl, Arne Slot kan dat juist wel gaan doen. "Als Feyenoord op dezelfde manier gaat spelen als ze altijd doen, dan is Roma daar misschien niet op voorbereid. Zij zullen denken: dat doen ze toch niet. Je moet jezelf durven zijn. Alleen al als je dat doet, toon je lef", aldus de oefenmeester, die weet dat het makkelijker gezegd dan gedaan is. "Jezelf zijn is moeilijk in een finale. Veel ploegen willen het, maar in zo'n wedstrijd gebeurt er iets met je."

Slot maakt indruk

Van Marwijk ziet dat Slot bezig is aan een goed seizoen met Feyenoord. Niet alleen omdat de ploeg de finale heeft gehaald, maar ook door de verandering in speelstijl. "Ik kijk met veel respect naar zijn werk. Hij probeert echt een team te ontwikkelen. Ik denk dat hij in het begin van het seizoen het elftal goed heeft geïnventariseerd en geanalyseerd. Daarbij heeft hij een speelwijze gekozen die zowel past bij hem als bij de spelersgroep. Dan is het zaak dat je daaraan vasthoudt, ook als het even minder gaat. Dan ontwikkel je een team."

Reacties

gstbf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lekker onlogisch bertje. Feyenoord verrast als het doet wat het altijd doet ???

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon je eigen spel spelen en niet aanpassen aan de tegenstander.Dat is wat bert probeert te zeggen.

gstbf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat snap ik . Maar die mourinho is een eikel maar niet dom

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daar ben ik ook banger voor dan de spelers van as roma an sich.Rare vogel, maar vaak wel een goede coach.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen