Excelsior leeft mee met Heracles: "Hoort eigenlijk niet in de KKD"

22 mei 2022, 09:52

Reuven Niemeijer plaatste zich zaterdagavond voor de finale van de play-offs na een 1-3 overwinning op Heracles. De voetballer van Excelsior debuteerde bij de Almeloërs in het betaalde voetbal en had daarom wel wat gemengde gevoelens na het laatste fluitsignaal.

"Het is wel dubbel. Ze hebben mij de kans gegeven om in het betaald voetbal te komen", vertelt de aanvaller voor de camera van ESPN. In totaal speelde hij 55 wedstrijden voor de club. "Toen stonden er andere mensen aan het roer, maar het is vooral pijnlijk voor de fans die de Eredivisie gewend zijn. Het is pijnlijk, maar topsport is hard. Niemand had verwacht dat Heracles nog play-offs zou halen, dat was voor iedereen een verrassing."

De Heraclieden waren na de eerste wedstrijd al dood en begraven, toen Excelsior uithaalde met een 3-0 overwinning. Daardoor werd het in het Erve Asito nauwelijks nog een wedstrijd. "We wilden de eerste twintig minuten doorkomen. Dat lukte zonder tegengoals, maar we waren niet onszelf", erkent Niemeijer, die zijn ploeg in de tweede helft al snel zag scoren. "Het publiek werd stil, de kopjes gingen naar beneden. Toen was het wel klaar."

Redouan El Yaakoubi

Niet alleen Niemeijer leefde mee met de degradant, ook Redouan El Yaakoubi deed dat. "Het is een mooie club, met een mooi stadion. Dat hoort eigenlijk niet in de KKD, maar da hoort ook bij de voetballerij. Ze moeten zich herpakken", aldus de aanvoerder van de Rotterdammers. "In de eerste helft vergaten we te voetballen. Na rust doen we dat wel. We scoren drie doelpunten, maar dat hadden er ook meer kunnen zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je de laatste wedstrijden vh seizoen tegen directe concurrenten verliest en daarna 2 keer onderuit gaat met zulke cijfers, verdien je het dus gewoon niet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen