Geen Europees voetbal voor Hateboer, Koopmeiners en De Roon

21 mei 2022, 22:57

Atalanta heeft naast een ticket voor Europees voetbal gegrepen. De club van Hans Hateboer, Teun Koopmeiners en Hans Hateboer ging zaterdagavond onderuit tegen Empoli (0-1) en is op de achtste plaats in de Serie A geëindigd. Fiorentina versloeg Juventus (1-0) en bemachtigde daarmee een ticket voor de Conference League.

Atalanta - Empoli 0-1

Atalanta en Fiorentina gingen met evenveel punten (59) de laatste speelronde in, maar op basis van onderling resultaat bezette Fiorentina de zevende plaats. De opdracht was zodoende simpel voor Atalanta: thuis winnen van Empoli en hopen dat Fiorentina puntenverlies lijdt tegen Juventus. Met Hateboer en De Roon ging de club uit Bergamo door een laat doelpunt echter onderuit, terwijl Fiorentina wel won.

Fiorentina - Juventus 2-0

Hoewel Fiorentina met een voorsprong op Atalanta de laatste speelronde inging, was de seizoensafsluiter met een wedstrijd tegen Juventus een stuk zwaarder dan die van de concurrent uit Bergamo. De ploeg van trainer Vincenzo Italiano liet echter niets aan het toeval over en won van de topclub uit Turijn. Alfred Duncan maakte vlak voor rust de 1-0, waarna Nicolás González in blessuretijd de wedstrijd vanaf de penaltystip besliste.