Vrouwen Lyon onttronen Barcelona in Champions League

Vrouwen Lyon onttronen Barcelona in Champions League

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

21 mei 2022 – Olympique Lyon heeft zaterdagavond beslag gelegd op de Champions League voor vrouwen. De Franse club van Oranje-internationals Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola was in de finale met 1-3 te sterk voor het FCBarcelona van Lieke Martens. Van alle Nederlanders kwam alleen Martens, als invalster, in actie.

Alle doelpunten in de finale vielen in de eerste helft, waarvan de eerste na vijf minuten werd gemaakt. Het was ook meteen de mooiste treffer van de avond. Amandine Henry zag haar kans schoon om uit te halen, beproefde haar geluk en schoot van verre afstand raak: 0-1. Ada Hegerberg verdubbelde halverwege het eerste bedrijf de marge door bij de tweede paal raak te koppen, waarna Catarina Macário een aantal minuten later ook een duit in het zakje deed.

Zo keek Barcelona na ruim een half uur tegen een 0-3 achterstand aan, terwijl het dit seizoen in de Spaanse competitie geen enkel punt liet liggen in de Spaanse competitie en in de Champions League negen van de tien wedstrijden won. Met Martens op de bank deden de Catalanen vlak voor rust wel wat terug via Alèxia Putellas, die na een halfhoge voorzet de bal onberispelijk langs Lyon-keepster Christiane Endler knalde.

Barcelona kwam na een uur bijna terug tot 2-3, toen Patricia Guijarro vanaf een meter of 45 de bal over Endler schoot. Haar spectaculaire inzet spatte echter uiteen op de lat. Barcelona-trainer Jonatan Giráldez probeerde het tij nog te keren door Martens binnen de lijnen te brengen, maar zij kon het verschil niet maken.

Reacties