'Barça bepaalt vraagprijs voor Dest, Man United geïnteresseerd'

21 mei 2022, 15:56

FC Barcelona overweegt Sergiño Dest de komende zomer te verkopen, mits het juiste bedrag op tafel wordt gelegd. Volgens Marca zijn de Catalanen bereid om aan te schuiven aan de onderhandelingstafel als er 25 miljoen euro of meer wordt geboden.

Dest hoeft niet per se weg van Barcelona, maar een vertrek behoort wel tot de mogelijkheden. De rechtsachter kwam twee jaar geleden voor ongeveer twintig miljoen euro over van Ajax en kan nu met kleine winst worden doorverkocht. Barça kan het geld goed gebruiken: zoals bekend kampt de club met grote financiële problemen.

Barcelona kan het vertrek van Dest opvangen door zich te versterken met César Azpilicueta. De ervaren verdediger beschikt bij Chelsea over een aflopend contract en wordt al langere tijd in verband gebracht met een dienstveband in Camp Nou. Met Sergi Roberto en Dani Alves, die beiden hun verbintenis vermoedelijk gaan verlengen, heeft Barça bovendien nog twee opties voor de rechtsbackpositie.

Dest is de voorbije dagen in verband gebracht met Manchester United, waar hij weer zou kunnen samenwerken met Erik ten Hag. Onder de 52-jarige trainer kende de Amerikaans international zijn doorbraak bij Ajax. De afgelopen twee jaar speelde Dest 72 officiële wedstrijden voor Barcelona, waarin hij goed was voor drie doelpunten en vier assists.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen