Xavi hoopt op Lewandowski: "Maar makkelijk zal het niet worden"

Xavi hoopt op Lewandowski: "Maar makkelijk zal het niet worden"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

21 mei 2022 – Xavi hoopt komend seizoen te beschikken over Robert Lewandowski, die op de verlanglijst staat van FC Barcelona. De Poolse spits slaagde er vooralsnog niet in om een akkoord te bereiken met Bayern München over verlenging van zijn contract, waardoor een vertrek tot de mogelijkheden behoort. Xavi hoopt op een samenwerking met de doelpuntenmachine.

Op de persconferentie richting de seizoensafsluiter tegen Villarreal kreeg de coach van Barcelona vragen over de aanvaller. "Lewandowski? Hij is een van de mogelijkheden voor ons", aldus de Spaanse coach. "Er zijn momenteel inderdaad onderhandelingen, maar makkelijk zal het niet worden. Hij heeft nog een contract voor één seizoen bij Bayern München. Vanuit de club is er vertrouwen dat we hem binnen kunnen halen."

FC Barcelona speurt naar een nieuwe aanvaller van wereldklasse en is in de zoektocht uitgekomen bij Lewandowski, die al jaren furore maakt in de punt van de aanval bij Bayern München. De 33-jarige aanvaller is in de Bundesliga een garantie op goals gebleken. Dit seizoen was hij in 34 competitiewedstrijden goed voor 35 treffers. Daarmee kroonde hij zich opnieuw tot topscorer van Duitsland.

Bayern wil Lewandowski houden
Waar Lewandowski in gesprek is met Barcelona, wil Bayern München hem absoluut niet laten gaan. Oliver Kahn, voorzitter van de Duitse grootmacht, stelt in Welt am Sonntag dat een vertrek 'niet eens op tafel ligt'. Bayern is voornemens Lewandowski aan zijn contract te houden en wil hem het liefst nog langer vastleggen. Zijn huidige verbintenis in Zuid-Duitsland loopt in de zomer van 2023 af.

Reacties

gerelateerd