Flekken overweegt met oog op WK langer verblijf bij Freiburg

21 mei 2022, 11:05

Als het aan Mark Flekken ligt, keept hij ook komend seizoen bij SC Freiburg. De Limburgse doelman maakte dit seizoen veel indruk in de Bundesliga en lijkt toe aan een stap omhoog, maar de doelman denkt dat het met het oog op het wereldkampioenschap eind dit jaar verstandig is om bij de Duitse subtopper te blijven.

Het is niet duidelijk hoe lang het contract van Flekken nog doorloopt bij Freiburg. "Daar doen club en spelers nooit uitspraken over. Dat is beleid bij Freiburg. Ze communiceren er niet over en wij praten er niet over. Of ik vastzit aan Duitsland? Nee, helemaal niet", aldus de sluitpost tegen het Algemeen Dagblad, die dit jaar zijn debuut onder de lat van het Nederlands elftal maakte.

Flekken zou dus best naar een andere competitie willen verkassen. "Maar ik ben ook realistisch. Er komt een WK aan en hier is de kans groot dat ik alles ga spelen. Dat is belangrijk. En Freiburg speelt inmiddels toch op een niveau dat ertoe doet. Straks ook in Europa. Ik zit hier gewoon goed, hoor."

De doelman maakte dit seizoen een stormachtige ontwikkeling door. "Geloof me, spelen tegen spitsen als Haaland en Lewandowski, daar is niveau voor vereist. Ik ben blij dat trainer Christian Streich mij het vertrouwen heeft gegeven. Freiburg is een bijzondere club. De trainer zit hier al vele jaren, de kern van de ploeg blijft vaak bijeen", constateert de keeper.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen