Ajax treuzelt te veel en dreigt naast komst Wijndal te grijpen

21 mei 2022, 09:21

Owen Wijndal lijkt niet de nieuwe linksback van Ajax te worden. De Amsterdamse topclub twijfelt of de aanvoerder van AZ goed genoeg is voor het niveau dat de topclub nastreeft, waardoor Wijndal mogelijk een andere keuze gaat maken over zijn toekomst.

Dat meldt Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. Volgens de journalist is Ajax enorm passief in de deal met Ajax over Wijndal, die zelf dolgraag de overstap naar Ajax zou willen zetten. De back staat echter ook op de verlanglijst van fraaie clubs uit het buitenland. Als Ajax niet snel doorpakt, kiest de linksback mogelijk voor een avontuur over de grenzen.

Volgens Verweij is bij Ajax intern niet iedereen overtuigd over de kwaliteiten van de linksachter, die dit seizoen tien assists gaf in de Eredivisie. De international van het Nederlands elftal is voor een bedrag van tien miljoen euro op te pikken en wordt gezien als mogelijke vervanger van Nicolás Tagliafico, die na jaren in Amsterdamse dienst zijn gewenste transfer lijkt te krijgen.

Valentijn Driessen weet dat er één back nog beter op staat in Amsterdam. "Tyrell Malacia staat hoger aangeschreven, maar die willen ze niet halen", doelt hij op de commotie die dat teweeg zou brengen. Bovendien lijkt het onwaarschijnlijk dat Malacia, die de gehele jeugdopleiding van Feyenoord doorliep, een overstap zou maken naar de aartsrivaal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

LowieNormaal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zonde als ze Wijndal niet halen. Hij kan het niveau van Ajax echt wel halen. Hij is sowieso stukken sneller dan Blind, die zou naar de centrale plek kunnen gaan, mocht Martinez weg gaan. Wijndal kan mooi als opkomende back fungeren. Hij kan Oranje aan, dus waarom niet Ajax? Leuke voetballer.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen