Excelsior rekent zich nog niet rijk: "Het gaat stormen in Almelo"

Excelsior rekent zich nog niet rijk: "Het gaat stormen in Almelo"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

20 mei 2022 – Excelsior reist zaterdag vol vertrouwen af naar het Erve Asito voor de return tegen Heracles Almelo. De Rotterdammers wonnen in eigen huis al met 3-0 van de ploeg uit de Eredivisie en hebben de finale van de nacompetitie in zicht. Toch maakt Excelsior de borst nat.

In Kralingen weet men immers dat Heracles de return ondanks de ruime achterstand niet gaat laten lopen. Bij Excelsior hield men het hoofd koel. "Het is eerlijk gezegd heel rustig gebleven", aldus trainer Marinus Dijkhuizen in gesprek met RTV Rijnmond. "We hebben de focus gehouden. Er gaat vast nog wel wat gebeuren daar in Almelo. Het zal er stormen. Ik verwacht een ander Heracles dan afgelopen week. Die ploeg is wakker geschrokken en heeft nu niets te verliezen."

Excelsior won in Rotterdam door doelpunten van Marouan Azarkan, Thijs Dallinga en Couhaib Driouech met 3-0. Azarkan is er vanwege een blessure in Almelo niet bij. Ondanks het gemis van de smaakmaker hoeven we volgens Dijkhuizen niet te rekenen op een verdedigend Excelsior. "We moeten ervoor zorgen dat we daar gaan voetballen om een doelpunt te maken. We moeten zeker niet alleen verdedigen, zo gaan we de wedstrijd niet in."

In het Erve Asito zijn zaterdagavond (20.00 uur) geen supporters van de bezoekers welkom. Ook de spelers van Excelsior konden voor vrienden en familie niet aan kaarten komen. "Dat was gisteren bij ons in de groepsapp een dingetje", aldus routinier Sven Nieuwpoort. "Uiteindelijk moet de focus echt op die wedstrijd. Dit onderwerp is nu afgesloten. We moeten rustig blijven en daar een goed resultaat halen."

Reacties

gerelateerd