PSV stelt opvolger Van Nistelrooij aan: "Vertrouwen hem dit toe"

PSV stelt opvolger Van Nistelrooij aan: "Vertrouwen hem dit toe"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

20 mei 2022 – Adil Ramzi wordt de nieuwe hoofdtrainer van Jong PSV. De voormalig profvoetballer is de opvolger van Ruud van Nistelrooij, die de stap naar het eerste elftal maakt. De 44-jarige Ramzi wordt zodoende de eerste Marokkaanse trainer in het Nederlands betaald voetbal.

Ramzi ging na zijn actieve loopbaan vrijwel direct aan de slag bij PSV. Nu gaat hij met de beloften de Keuken Kampioen Divisie in. "Daar is Adil klaar voor Hij heeft zich de afgelopen jaren in verschillende rollen bij PSV bewezen, is bekend met de filosofie van PSV Academy en het talent dat op PSV Campus De Herdgang speelt. We vertrouwen hem het trainerschap van Jong PSV toe", laat Directeur Voetbalzaken John de Jong weten op de clubwebsite.

De oefenmeester heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij de club. Hoe zijn volledige staf eruit gaat zien, is nog niet bekend. "Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van PSV", laat Ramzi weten in een eerste reactie. "PSV heeft mij de kans gegeven om mijn carrière na het voetbal vorm te geven. Daar ben ik de club dankbaar voor. Na veel positieve ervaringen in de afgelopen jaren, heb ik de keuze gemaakt om me volledig op dit vak te richten."

Lees ook: Staf Van Nistelrooij bij PSV compleet: liefst vier assistenten

Tijdens het afgelopen seizoen stonden Van Nistelrooij en Ramzi nog samen voor de groep bij Jong PSV. De lijntjes tussen de hoofdmacht en de beloften zullen dan ook behoorlijk kort zijn. "Ik kijk uit naar deze nieuwe fase van mijn loopbaan en hou daarbij het doel van Jong PSV scherp voor ogen: zo veel mogelijk spelers klaarstomen voor de A-selectie. De basis daarvoor is ruimschoots aanwezig."

Reacties

gerelateerd