Senesi voor het eerst in selectie Argentinië: pikant debuut in aantocht

20 mei 2022, 14:48   Bijgewerkt: 20 mei 2022, 15:05

Marcos Senesi mag zich opmaken voor zijn debuut in de nationale selectie van Argentinië. De Feyenoorder verkoos zijn geboorteland deze week definitief boven Italië, het land waarvoor hij ook had mogen uitkomen, en werd beloond met een plek in de definitieve selectie. Ook Ajax-verdedigers Lisandro Martínez en Nicolas Tagliafico zijn opgeroepen.

Senesi zat al vaker bij de voorselectie van Argentinië, maar heeft lang op zijn eerste officiële oproep moeten wachten. De afgelopen weken ging het echter snel. Dit werd in gang gezet door bondscoach Roberto Mancini, die Senesi wilde overtuigen om voor Italië te kiezen. De Argentijnen reageerden snel door hem in de voorselectie op te nemen en nu de verdediger de knoop heeft doorgehakt, maakt hij dus ook deel uit van de definitieve selectie. 

"De realiteit is dat ik van kinds af aan er altijd van gedroomd heb om bij het Argentijnse nationale team te spelen", verklaarde hij zijn keuze. "Ik heb al een jaar het idee dat ik die kans ook bijna ga krijgen. Uiteindelijk is de bondscoach Lionel Scaloni degene die de beslissing moet nemen."

Pikant affiche

Met zijn oproep staat Senesi nu mogelijk een pikant debuut te wachten. De interland waarvoor hij is opgeroepen is namelijk uitgerekend tegen Italië. De twee landen staan op 1 juni tegenover elkaar in de eerste Finalissima, een nieuw 'toernooi' waarin de winnaars van het EK en de Copa América het tegen elkaar opnemen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen