Clubleiding PSV heeft knoop doorgehakt over toekomst Mvogo

20 mei 2022, 09:58

Yvon Mvogo zal na dit seizoen niet meer terugkeren bij PSV. De huurling van RB Leipzig heeft deze week in Eindhoven afscheid genomen van zijn ploeggenoten. Eerder werd bericht dat de club toch wilde kijken of de Zwitserse doelman definitief vastgelegd kon worden, maar dat lijkt inmiddels dus uitgesloten. 

Dat schreef het Eindhovens Dagblad. Sowieso kwam er een einde aan de tweejarige huurtermijn van Mvogo, maar gezien zijn stabiele prestaties tijdens het slot van het afgelopen seizoen, gingen er toch weer stemmen op om de opties voor een definitieve transfer te bekijken. De Eindhovense krant weet echter dat de clubleiding daar op dit moment niet in mee wil gaan. Bovendien zou er eerst nog een akkoord met Leipzig moeten worden bereikt, en daartoe heeft PSV nog geen pogingen ondernomen.

Mvogo kende in zijn eerste seizoen een stroeve start bij PSV en werd dit seizoen uit de basis verdrongen door Joël Drommel. De van FC Twente overgekomen goalie werd aangetrokken met het oog op de toekomst, maar bleek niet de stabiele eerste keeper waar de Eindhovenaren op hoopten. Het leidde ertoe dat Mvogo in de laatste wedstrijden zijn basisplaats weer terug kreeg. Deze zomer keert de 27-jarige Zwitsers international dus terug naar RB Leipzig, waar hij nog een contract heeft tot medio 2023. 

Keepers PSV

De vraag hoe het keepersbestand van PSV er komend seizoen uit gaat zien, blijft hiermee nog onbeantwoord. Vooralsnog zijn Joël Drommel, Maxime Delanghe en Kjell Peersman de keepers in de A-selectie, terwijl de club zich oriënteert op versterkingen. Genoemde kandidaten zijn Jasper Cillessen (Valencia) en Hendrik van Crombrugge (Anderlecht).

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen