HSV dicht bij promotie na mislukte voorzet Ludovit Reis

19 mei 2022, 22:55

Hamburger SV heeft een belangrijke stap gezet richting een terugkeer in de Bundesliga. De ploeg van trainer Tim Walter won donderdagavond het heenduel met Hertha BSC in de play-offs om promotie/degradatie met 0-1. Ludovit Reis groeide in Berlijn uit tot matchwinner. Maandag spelen HSV en Hertha de returnwedstrijd. De winnaar van het tweeluik komt volgend seizoen uit in de Bundesliga.

HSV degradeerde in het seizoen 2017/18 uit de Bundesliga en greep de afgelopen jaren net naast (een kans op) promotie door telkens op de vierde plaats te eindigen. De club uit Hamburg verbrak de vloek dit seizoen door na een sterke eindsprint als derde te eindigen, waardoor er nu nog één horde genomen moet worden om terug te keren op het hoogste niveau: Hertha, dat zeer ambitieus is, maar slechts op de zestiende plek eindigde in de Bundesliga.

De club uit de Duitse hoofdstad balanceert nu serieus op de rand van de afgrond. Voor eigen publiek hoopte het Hertha van Jurgen Ekkelenkamp en Deyovaisio Zeefuik zich een goede uitgangspositie uitgangspositie te verschaffen voor de return, maar de avond liep anders. Reis bezorgde de bezoekers de zege door na een klein uur de bal over doelman Oliver Christensen te werken. Een gelukkig doelpunt, want de Nederlandse middenvelder probeerde een voorzet te willen geven.

Over vier dagen staan HSV en Hertha weer tegenover elkaar. De club uit Berlijn moet dan winnen om degradatie af te wenden. Houdt HSV de voorsprong vast, dan keert het na vier seizoenen terug op het hoogste Duitse niveau.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen