Pleidooi voor basisplaats Luuk de Jong: 'Dat verdient hij'

19 mei 2022, 22:54

Luuk de Jong speelt zondagavond vermoedelijk zijn laatste wedstrijd voor FC Barcelona. Pitu Abril, journalist Mundo Deportivo, vindt dat de Nederlandse spits een passend afscheid verdient.

Waar De Jong in de eerste seizoenshelft werd verguisd door de aanhang van Barcelona, wordt hij inmiddels op handen gedragen. Dat had hij volledig aan zichzelf te danken: door belangrijke doelpunten te maken, toonde hij aan wel degelijk van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor de Spaanse topclub.

Abril hoopt dat de verrijzenis van De Jong zondag wordt beloond met een basisplaats tegen Villarreal. 'Dat heeft hij verdiend door belangrijke doelpunten te maken en bovenal door zijn professionaliteit. Hij heeft gedaan wat Koeman zei: in het centrum is hij gevaarlijker dan Neymar. Voor wat hij heeft betekent zou ik zondag vanaf de eerste minuut 'Luuk, Luuk, Luuk!!!', willen horen.

De Jong keert na dit seizoen in principe terug naar Sevilla, waar hij beschikt over een contract dat nog één jaar doorloopt. De kans lijkt klein dat de Andalusische club met hem door wil, waardoor een nieuwe transfer in het verschiet ligt voor de aanvaller.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen