Gevoelige overstap afgerond: Danilo verruilt Ajax voor Feyenoord

Gevoelige overstap afgerond: Danilo verruilt Ajax voor Feyenoord

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

19 mei 2022 – Feyenoord heeft de zomerse komst van Danilo Pereira bevestigd. De Rotterdammers nemen de 23-jarige aanvaller transfervrij over van Ajax. Binnenkort zet Danilo zijn handtekening onder een contract voor vier seizoenen, waardoor hij tot de zomer van 2026 vastligt in De Kuip.

"Een behendige, snelle spits zoals Danilo is een welkome toevoeging aan onze selectie. Dat hij transfervrij de overstap kan maken naar Feyenoord is ook een prettig gegeven. We hebben er goede hoop op dat Danilo bij ons kan laten zien waar hij goed in is: effectief en dreigend zijn in de zestien en doelpunten maken", aldus technisch directeur Frank Arnesen.

Danilo maakte in 2017 voor twee miljoen euro de overstap van Santos naar Ajax. Tot een echte doorbraak in het eerste elftal kwam het nooit. In het seizoen 2020/21 werd de Braziliaanse aanvaller verhuurd aan FC Twente, waarvoor hij zeventien doelpunten in de Eredivisie maakte. In het huidige seizoen kreeg Danilo een nieuwe kans van Erik ten Hag, maar mede door de concurrentie van Sébastien Haller en Brian Brobbey kwam Danilo weinig aan spelen toe.

Bij Feyenoord lonkt meer speeltijd voor Danilo. Het is voor de Braziliaan nog onduidelijk met wie hij volgend seizoen de concurrentie moet aangaan. Brian Linssen staat voor een Japans avontuur, terwijl Cyriel Dessers terugkeert naar KRC Genk als Feyenoord zijn afkoopsom van vier miljoen euro niet betaalt.

Reacties

gerelateerd