Slot verschaft duidelijkheid: "Hij is in principe de eerste man"

Slot verschaft duidelijkheid: "Hij is in principe de eerste man"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

19 mei 2022 – Wordt Justin Bijlow fit genoeg bevonden om deel uit te maken van de Feyenoord-selectie voor de Conference League-finale tegen AS Roma, dan zal hij waarschijnlijk ook keepen. Arne Slot heeft donderdagmiddag tijdens een persmoment duidelijk gemaakt dat de 24-jarige doelman 'in principe' zijn eerste man is.

De finale in Tirana is voor Bijlow een race tegen de klok. De doelman moest in maart onder het mes vanwege een voetblessure en leek dit seizoen niet meer in actie te kunnen komen, maar mogelijk is hij net op tijd hersteld om de eindstrijd in de Conference League te spelen. Sinds deze week traint Bijlow weer voluit mee, al betekent dat niet per se dat hij volgende week ook in actie kan komen.

Slot werd donderdag gevraagd naar de inzetbaarheid van Bijlow, maar kon geen uitsluitsel geven. "We zijn heel blij dat hij fit genoeg is om mee te trainen. De komende dagen moeten uitwijzen hoe fit hij is. In principe is hij de eerste man", wordt Slot geciteerd door De Telegraaf. Kan Bijlow volgende week spelen, dan moet Ofir Marciano zijn plek onder de lat waarschijnlijk afstaan.

"Of ik nog twijfel over zijn fitheid? Hij is er lang uit geweest. Een revalidatie gaat lang niet altijd in een rechte lijn omhoog. Er kan altijd een terugslag komen. Justin zit in de eindfase van de zijn revalidatietraject of hij is die fase net voorbij. We moeten het afwachten. Hij heeft in elk geval al twee uitstekende trainingsdagen met de groep achter de rug. En dat hij er even uit is geweest. Dat is voor een keeper anders dan voor een veldspeler. Bij een veldspeler had dit scenario waar we nu over praten nooit gekund", citeert het Algemeen Dagblad uit de mond van de Feyenoord-trainer.

Vrijwel fitte selectie
De selectie van Feyenoord bevindt zich op dit moment in Portugal, waar het zich voorbereidt op de Conference League-finale tegen Roma. Donderdag verschenen (bijna) alle spelers op het trainingsveld, onder wie 'twijfelgevallen' Reiss Nelson, Tyrell Malacia, Orkun Kökcü en Gernot Trauner. Alleen Ramon Hendriks ontbrak bij de groepstraining.

Reacties

gerelateerd