Verrassende topscorer Griekse competitie is Nederlandse spits

Verrassende topscorer Griekse competitie is Nederlandse spits

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

19 mei 2022 – Tom van Weert is dit seizoen de verrassende topscorer van de Griekse competitie geworden. De Nederlandse spits van Volos maakte zeventien doelpunten in de Super League en troefde daarmee de concurrentie af. Dat Van Weert de topscorerstitel heeft gewonnen mag bijzonder worden genoemd, daar zijn club niet bepaald een hoogvlieger is.

Volos eindigde het reguliere seizoen op de tiende plaats en speelde zich pas in de play-offs veilig. Desondanks maakte niemand het afgelopen voetbaljaar meer doelpunten in de Griekse competitie dan Van Weert. "Als speler van Olympiakos of PAOK krijg je natuurlijk veel meer kansen. El Arabi heeft in de Spaanse competitie veel gescoord en zo lopen er hier meer grote namen, die wat ouder zijn", vertelt de aanvaller tegen het Algemeen Dagblad.

Van Weert vergelijkt zich een beetje met Giorgos Giakoumakis, die vorig jaar als spits van VVV-Venlo topscorer van de Eredivisie werd. "Nu is er een Nederlander die topscorer wordt van Griekenland. Dat komt vooral ook omdat ik de eerste vijf wedstrijden meteen scoorde. Daarna ben ik mijn goaltjes blijven meepikken", aldus de voormalig aanvaller van FC Den Bosch, Excelsior en FC Groningen, die dertien doelpunten in het reguliere seizoen maakte en vier in de play-offs.

Volgens Opta lag het aantal Expected Goals van Van Weert op twaalf, een stuk minder dan hij er daadwerkelijk heeft gemaakt. "Dat sluit aardig aan bij mijn gevoel: ik had al het idee dat ik soms maar een halve kans per wedstrijd kreeg en er dan toch één maakte. Dat blijkt nu ook uit de statistieken: het is niet zo dat ik er makkelijk 35 had kunnen maken", stelt de spits.

Toekomst
Hoewel Van Weert nog voor één seizoen vastligt bij Volos, sluit hij niet uit dat hij na de zomer elders speelt. "Zo werkt het vaak, maar er spelen een hoop factoren mee: zo moet er een transfersom komen waar de club ook tevreden mee is. Een terugkeer naar Nederland? Dat ligt nu niet voor de hand, maar zeg nooit nooit. Ik laat het vooral op me afkomen. Het is zeker geen straf om nog een jaar in Griekenland te spelen."

Reacties

gerelateerd