Go Ahead haalt bij Twente verbannen Markelo, Siem de Jong naar KKD?

Go Ahead haalt bij Twente verbannen Markelo, Siem de Jong naar KKD?

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

19 mei 2022 – Go Ahead Eagles zag smaakmakers Andries Noppert, Luuk Brouwers en Ragnar Oratmangoen in de komende zomer reeds vertrekken, maar heeft na Xander Blomme ook de tweede zomeraanwinst alweer binnen. De negentienjarige rechtsbuiten Jahnoah Markelo komt over van FC Twente en is de broer van Nathan Markelo.

Bij FC Twente zat Markelo lang in de jeugdopleiding, maar werd hij eerder dit seizoen uit de selectie gezet omdat hij zich niet zou hebben gehouden aan de geldende discipline. "Ik heb een mooie tijd gehad bij FC Twente en kreeg op de trainingen regelmatig te horen dat ik goed bezig was, maar ik voelde ook dat ik klaar was voor een nieuwe stap in mijn carrière", vertelt de aanwinst zelf op de clubsite van Go Ahead Eagles over zijn periode bij FC Twente.

Omdat zijn contract in Enschede afliep, kon Kowet hem transfervrij oppikken. Aldaar gelooft men zeker dat Markelo van toegevoegde waarde kan zijn. "Voor hem is het goed dat hij nu in een nieuwe omgeving op jacht gaat naar zijn echte doorbraak. Hij heeft veel potentie door zijn specifieke aanvallende kwaliteiten. Zoals in het recente verleden bij meer spelers is gebleken, is Go Ahead Eagles dan een prima platform om die potentie te benutten", aldus technisch manager Paul Bosvelt.

Lees ookTwente zet speler uit selectie: "Weet niet wat het is om prof te zijn"

Siem de Jong (33) naar Eerste Divisie?
Verder kwam De Gelderlander donderdag met het bericht dat De Graafschap zich gemeld heeft voor de diensten van Siem de Jong. De middenvelder annex aanvaller is transfervrij bij sc Heerenveen op te pikken en de Superboeren hebben interesse. De zesvoudig international speelde in de jeugd voor de Doetinchemmers, waarna hij via onder meer Ajax, Newcastle United en FC Cincinnati in het Abe Lenstra Stadion arriveerde. Aldaar wordt zijn contract niet verlengd. Verder haalt De Graafschap ook Lion Kaak terug, die de laatste jaren bij TOP Oss actief was.

Reacties

gerelateerd