Unicum op het WK: drie vrouwelijke arbiters, ook Makkelie gaat

19 mei 2022, 14:35

Een unicum in de voetballerij: in totaal zijn er drie vrouwelijke scheidsrechters geselecteerd voor het WK in Qatar. Ook zijn er drie vrouwelijke assistent-scheidsrechters bij het keurskorps genomen van de FIFA. Dat is voor het eerst in de historie van dat eindtoernooi. Vanuit Nederland gaay Danny Makkelie als arbiter en Pol van Boekel als VAR naar het eindtoernooi.

Dat heeft de FIFA donderdagmiddag bekend gemaakt. Stéphanie Frappart is by far de meest bekende vrouwelijke scheidsrechter, die onder meer ook al de Europese Supercup onder haar hoede had. Salima Mukansanga (Rwanda) en Yoshimi Yamashita (Japan) zijn de andere vrouwelijke arbiters die zich mogen verheugen om een wedstrijd op het WK te fluiten.

Neuza Back (Brazillië), Kathryn Nesbitt (Amerika) en Karen Diaz Medina (Mexico) zijn de grensrechters die door de FIFA zijn opgeroepen om deel te nemen aan het WK in Qatar. "Hiermee is een lang proces afgesloten, dat enkele jaren geleden begon met de inzet van vrouwelijke scheidsrechters bij de junioren en seniorentoernooien van de FIFA", reageert Pierluigi Collina, voorzitter van het FIFA scheidsrechterscomité.

Lees ookChili zet in op WK-verbanning Ecuador en plek in poule Oranje

Makkelie is de enige Nederlandse scheidsrechter op het toernooi, nadat Björn Kuipers besloot af te zwaaien nadat hij vorig seizoen de leiding had over de finale van de Champions League. Nederland speelt de openingswedstrijd van het toernooi tegen Senegal in Groep A, met verder Qatar en Ecuador.

In totaal zijn er 36 scheidsrechters geselecteerd, waaronder de bekende namen als Michael Oliver, Daniele Orsato, Mario Escobar, Daniel Sibert, Anthony Taylor en Clement Turpin. Het aantal assistenten is met 69 bijna tweemaal zo hoog terwijl er in totaal 24 VAR's zijn geselecteerd om het toernooi in goede banen te leiden. Alle namen vind je hier!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leuk, moeten ze vanwege het land waar gefloten word nu met 3 kwarts broeken gaan lopen, want ontblote vrouwenknien zijn verboden

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen