Feyenoord speelt finale in derde shirt, definitief streep door Coolsingel

19 mei 2022, 09:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord speelt woensdagavond de finale van de Conference League tegen AS Roma in de grijs/gele shirts. Op papier spelen de Rotterdammers een uitwedstrijd in Tirana, waardoor de thuisshirts geen optie zijn.

Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde 1908.nl. Omdat AS Roma ook rode shirts draagt, mogen de Rotterdammers niet ook in hun thuisshirt spelen, dat ongeveer dezelfde kleuren heeft. De andere optie die Feyenoord nog had, was het groene shirt, maar er is gekozen voor het grijs-gele shirt - aan het begin van dit seizoen nog benoemd tot het derde tricot. 

Géén huldiging

Verder schreef RTV Rijnmond woensdagavond nogmaals dat er definitief géén huldiging komt op de Coolsingel voor Feyenoord, mochten ze de Conference League winnen. 'Hoe graag de Rotterdammers het ook willen, een huldiging van Feyenoord na het winnen van de Conference League is op de Coolsingel niet mogelijk', schrijft het regionale medium. Er zijn simpelweg te weinig mensen en te weinig materiaal om het te organiseren.

Na de eerste berichtgeving rondom dit onderwerp ging Leefbaar Rotterdam via social media een poging wagen om alsnog een huldiging te regelen. 'Al binnen 24 uur na de oproep meldde zich een bedrijf dat 200 beveiligers voor de huldiging kan leveren.' Hoewel alle reacties werden doorgezet naar burgemeester Ahmed Aboutaleb, veranderde hij zijn standpunt niet.

Feestdag in Albanië

De finale van de Conference League in Tirana zorgt ook voor een feest in Albanië. Gezien de hoeveelheid fans heeft de overheid van dat land 25 mei benoemd tot nationale feestdag (!) van het land. Dat betekent dat heel veel mensen een extra vrije dag hebben volgende week woensdag, waardoor de overheid verwacht dat het rustiger zal zijn in Tirana. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen