'Ajax wilde opvolger Overmars oppikken bij Go Ahead Eagles'

19 mei 2022, 07:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax had Alex Kroes op het oog om de opvolger te worden van directeur voetbalzaken Marc Overmars. De eigenaar van Go Ahead Eagles, die zeer recent afscheid nam van zijn aandelen van de club uit Deventer, was in beeld om in de Johan Cruijff Arena te gaan werken. Door verdeeldheid over zijn aanstaande aanstelling, bedankte Kroes uiteindelijk zelf.

Dat schetst het Algemeen Dagblad donderdagochtend. 'De eigenaar van Go Ahead Eagles werd benaderd, voerde meerdere gesprekken met de clubleiding en zag een dienstverband bij Ajax aanvankelijk ook best zitten', schrijft het AD over de potentiële opvolger van Overmars, die eveneens een verleden heeft bij Kowet. Maar omdat binnen Ajax er twijfels waren over Kroes, bedankte hij uiteindelijk zelf.

Dat hij recentelijk zijn aandelenpakket van zestig procent bij Go Ahead Eagles verkocht, heeft niets met alsnog een gang naar Ajax te maken. Kroes is als bestuurder wel actief bij de amateurtak van de Amsterdammers. Toen er door de komst van Kroes een streep ging, werd Klaas-Jan Huntelaar samen met Gerry Hamstra naar voren geschoven. Het duo maakt vooralsnog een goede indruk en lijkt het vertrouwen te krijgen, ziet ook de ochtendkrant.

Lees ook: Swart had Overmars graag teruggezien bij Ajax: ''Het is jammer''

'Algemeen directeur Edwin van der Sar hintte vorige week, toen de komst van Kroes al van de baan was, nog op een langer verblijf van het nieuwe technisch duo Hamstra en Huntelaar', valt er te lezen. De reden dat Kroes in beeld kwam, was zijn succesvolle beleid bij Go Ahead Eagels, waarbij hij heeft aangetoond goed te kunnen onderhandelen en een royaal netwerk te hebben.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen