Waarom behouden Dessers steeds lastiger wordt voor Feyenoord

Waarom behouden Dessers steeds lastiger wordt voor Feyenoord

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

18 mei 2022 – Het definitief vastleggen van Cyriel Dessers blijkt voor Feyenoord toch lastiger te zijn dan gedacht. Zoals bekend hebben de Rotterdammers een optie om hem voor vier miljoen euro over te nemen van Genk, de club waar hij nu van gehuurd wordt. Of de club die optie ook daadwerkelijk kan lichten, heeft echter ook met de spits zelf te maken.

Technisch directeur Frank Arnesen legde aan Voetbal International uit hoe dat zit. "De prijs is bekend, vier miljoen euro", bevestigde hij. "Maar dat is niet het enige. We hebben ook nog niet met Cyriel over de voorwaarden van een eventueel langer verblijf kunnen spreken." Dit omdat de transfer van Dessers afgelopen zomer pas op het allerlaatste moment beklonken was. "Om vijf voor twaalf was alles rond, maar met Cyriel konden we geen afspraken meer maken over een eventueel toekomstig contract."

"Je begrijpt dus dat we nog alle zeilen bij moesten zetten om zijn tijdelijke overgang überhaupt rond te krijgen", ging de Deen verder. "Bovendien hadden weinigen tot niemand kunnen voorzien dat hij nu zó goed zou doen. Intussen is de interesse voor hem alleen maar gegroeid." Dat laatste maakt dat de vier miljoen euro van Feyenoord alleen niet genoeg zou zijn. Ook Dessers moet een langer verblijf in De Kuip prefereren boven een eventuele andere aanbieding die hij zou kunnen krijgen. 

Het zal niet heel langer meer duren voor er definitief duidelijkheid is over de toekomst van Dessers. Als Feyenoord de optie wil lichten, zal het dat voor 1 juni moeten laten weten. Toch duurt het in ieder geval nog een week, want de gesprekken over het vrijmaken van de middelen én de wensen van Dessers zullen pas na de finale van de Conference League op woensdag 25 mei gevoerd worden. 

Lees ook: Danilo maakt pikante overstap en verlaat Ajax voor Feyenoord

Reacties

gerelateerd