Waarom ook PSV hoopt op EL-winst Van Bronckhorst en Rangers

18 mei 2022, 19:04

PSV kijkt vanavond aandachtig mee als het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst de finale van de Europa League speelt tegen Eintracht Frankfurt. Een Schotse overwinning zou namelijk ook voor de Eindhovenaren erg goed uitkomen.

Dit heeft te maken met de derde voorronde van de Champions League, waar PSV als nummer twee van de Eredivisie volgend seizoen zal instromen. De vraag of de club dat als 'geplaatste' of 'ongeplaatste' club doet, is afhankelijk van welke andere clubs deelnemen. PSV moet in die ronde een van de vier clubs zijn met het beste coëfficiënt, want in het slechtste scenario niet het geval is. Een van de clubs met een beter coëfficiënt is echter Rangers FC, wat voor PSV weer gunstig kan zijn. 

Rangers heeft zich via de competitie namelijk voor dezelfde voorronde geplaatst als PSV, maar slaat deze over wanneer het Eintracht Frankfurt weet te verslaan. De winnaar van de Europa League kwalificeert zich namelijk direct voor de groepsfase van de Champions League. Daardoor zou PSV dus sowieso tot de clubs met het beste coëfficiënt horen. 

Benfica

De club die het daarmee sowieso zou ontlopen, is Benfica, de club waar PSV-trainer Roger Schmidt tegen die tijd werkzaam is. Dat zou de Eindhovenaren niet slecht uitkomen, want het was de Portugese topclub die een jaar eerder Champions League-deelname in de weg stond. Als Olympique Marseille of Stade Rennais op plek twee eindigt in Frankrijk, zou ook die club een geplaatste status hebben. Voor AS Monaco is dat niet zeker. Als PSV inderdaad een geplaatste status krijgt, behoren Union Sint-Gillis en Sturm Graz tot de mogelijke tegenstanders. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen