Mourinho ziet 'groot voordeel' voor Feyenoord tegen AS Roma

18 mei 2022, 14:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nog zeven nachtjes slapen en dan is het zover. Dan speelt Feyenoord de UEFA Conference League-finale tegen AS Roma. Waar Feyenoord ter voorbereiding op trainingskamp gaat naar Portugal, daar spelen de Romeinen vrijdag nog een belangrijke competitiewedstrijd tegen Torino. José Mourinho ziet dat als een 'groot voordeel' voor de Rotterdammers. 

AS Roma staat momenteel op de zesde plek in de Serie A. De achterstand op nummer vijf Lazio Roma bedraagt drie punten en de voorsprong op Fiorentina is slechts één punt. Er staat vrijdagavond op bezoek bij Torino dus nog genoeg op het spel. Op de persconferentie in aanloop naar dat duel ging het echter ook al even over de eindstrijd tegen Feyenoord van volgende week. Mourinho is er veel aan gelegen om die te winnen. ''Deze finale is voor mij de belangrijkste in mijn carrière. Met name omdat we deze nog moeten spelen. En een finale is voor mij altijd speciaal'', werd de oefenmeester geciteerd door Voetbal International

De finale tegen Feyenoord wordt alweer de vijftiende wedstrijd van AS Roma in de Conference League. Volgens Mourinho heeft dat zijn tol geëist in de competitie. ''Sinds augustus hebben we veel gereisd, veel wedstrijden gespeeld, ook tegen teams die veel meer rust hadden voorafgaande aan hun wedstrijd tegen ons.'' Volgende week treffen AS Roma en Mourinho wederom een tegenstander die in aanloop naar de ontmoeting meer rust heeft gehad. Feyenoord speelde afgelopen zondag al de generale voor de eindstrijd in Tirana, AS Roma moet over twee dagen dus nog flink aan de bak. 

''Dat is geen klein voordeel, maar een groot voordeel. Wij hebben nog een belangrijke wedstrijd te gaan en het wordt moeilijk om veel jongens rust te gunnen, terwijl Feyenoord nog op trainingskamp kan gaan naar Portugal'', aldus de oud-trainer van onder meer Chelsea, Real Madrid en Manchester United. Feyenoord vertrekt met 26 spelers naar Portugal, waar het zich dus gaat voorbereiden op de eerste Europese finale sinds 2002. Justin Bijlow stapt mee op het vliegtuig, evenals Tyrell Malacia, Gernot Trauner en Reiss Nelson. Bijlow speelde in maart zijn laatste wedstrijd, terwijl Malacia, Trauner en Nelson het laatste competitieduel met FC Twente uit voorzorg lieten schieten. 

Lees ook: Feyenoord mét Bijlow naar Portugal

Matige reeks

AS Roma zal in de laatste competitiewedstrijd aan het zelfvertrouwen willen werken. De ploeg van Mourinho plaatste zich weliswaar voor de finale van de Conference League, maar in de competitie gaat het al een tijdje niet van een leien dakje. Van de laatste vijf competitiewedstrijden werden er twee verloren en eindigden er drie in een gelijkspel. De laatste overwinning in de Serie A dateert van 10 april. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan weet je al wat voor een finale het wordt. Op zijn Mourinho's bus parkeren en anti-voetballen.

gstbf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt maar met zo'n selectie tegen Feyenoord waar byv trauner en aurnes samen gehaald zijn voor nog geen 3 mil. Zo gaan voetballen ,dan ben je geen special one

gstbf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

The special one is met meer geld /grotere selectie gewoon bang .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen