Martínez beloont Openda voor uitstekend seizoen bij Vitesse

18 mei 2022, 12:45

De kans is aanwezig dat de Oranje-defensie volgende maand te maken krijgt met Loïs Openda. De rappe aanvaller van Vitesse is namelijk door bondscoach Roberto Martínez opgenomen in de Nations League-selectie van België. Daarmee wordt Openda beloond voor een uitstekend seizoen in Arnhem. 

De aanvaller is bezig aan zijn tweede opeenvolgende seizoen in Anrhem. Hij maakte in de zomer van 2020 op huurbasis de overstap van Club Brugge naar Vitesse. In zijn eerste seizoen maakte Openda een dusdanig goede indruk, dat de Arnhemmers de samenwerking graag wilden verlengen. Dit seizoen doet de Belg er nog een schepje bovenop. In 46 officiële wedstrijden was hij 23 keer trefzeker, waarvan achttien keer in de Eredivisie. En dan zit het seizoen van Vitesse er nog niet eens op, want de ploeg van Thomas Letsch strijdt in de play-offs nog om een ticket voor Europees voetbal. 

Daarna mag Openda zich dus melden bij de nationale ploeg van België. Dat wordt zijn eerste keer. Een uitverkiezing voor de Rode Duivels hing overigens wel al een tijdje in de lucht. Niet alleen dankzij zijn prestaties bij Vitesse, maar ook dienst van België U21. In vijftien interlands voor de beloftenploeg was hij dertien keer trefzeker. Uitstekende cijfers, die zijn uitverkiezing voor de nationale ploeg natuurlijk dubbel en dwars rechtvaardigen. Martínez roept liefst 32 spelers op voor de start van de Nations League. De grote en bekende namen, zoals Thibaut Courtois, Kevin de Bruyne en Romelu Lukaku, zijn uiteraard van de partij. Maar Martínez grijpt de aanstaande interlandperiode ook aan om aan de toekomst te werken, getuige de selectie van onder meer Amadou Onana en Arthur Theate.  

Het Club Brugge van Alfred Schreuder, dat zich afgelopen zondag kroonde tot landskampioen, vaardigt vier spelers af. Simon Mignolet, Brandon Mechele, Hans Vanaken en Charles de Ketelaere mogen zich binnenkort melden en hopen op minuten in de Nations League-duels met Nederland (3 juni), Polen en Wales. Schreuder, die met ingang van volgend seizoen de hoofdtrainer van Ajax is, zal een tevreden coach zijn. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen