Komst van Danilo naar Feyenoord schept hoge verwachtingen

18 mei 2022, 10:40

Zo gevoelig als de transfer van Steven Berghuis naar Ajax ligt het niet. Maar dat Danilo de Amsterdamse club verruilt voor de Rotterdamse rivaal, maakt natuurlijk wel wat tongen los. Hoewel de Braziliaan in de hoofdstad 'slechts' derde spits was, kan hij Feyenoord veel moois brengen. 

Dat denkt Johan Inan althans. ''Danilo is 23 jaar, heeft een neusje voor de goal en hij tekent voor vier jaar'', vertelt de Ajax-clubwatcher in de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. Danilo kwam dit seizoen 26 keer in actie, verdeeld over de hoofdmacht en beloftenploeg van Ajax. In het eerste maakte hij er acht, waarvan zes in het bekertoernooi. ''Als ze die aan praat krijgen en hij maakt zo'n twintig goals in de eredivisie dan kan het zomaar een speler zijn voor Feyenoord die een kapitaal gaat opleveren'', is Inan vol verwachting. 

Lees ook: Danilo maakt pikante overstap en verlaat Ajax voor Feyenoord

Hoewel de komst van Danilo nog wereldkundig moet worden gemaakt door Feyenoord, hangt die al een tijdje in de lucht. Hij stond weliswaar in de belangstelling van meerdere clubs, maar zijn voorkeur gaat uit naar een avontuur in De Kuip. ''Hij heeft meerdere gesprekken gevoerd met Arne Slot. En heeft daar een goed gevoel aan overgehouden'', weet Inan. ''Het spel van Feyenoord ligt hem, denkt hij. Volgens Erik ten Hag was hij ook de gevaarlijkste Ajax-speler in the box. Nou, dat past wel bij het Feyenoord van Slot.''

Ajax hoopte nog een transfersom voor de Braziliaan te kunnen vragen. ''Ajax heeft hem ook vorig jaar een aanbieding gedaan om hem niet transfervrij te laten gaan, maar die was teleurstellend'', aldus Inan. Danilo kwam uiteindelijk tot twintig wedstrijden in Ajax 1. Daarin scoorde hij negen keer. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen