Ajax scoorde erop los, maar PSV had meeste doelpuntenmakers

18 mei 2022, 14:30

Ajax kroonde zich in het afgelopen seizoen niet alleen tot landskampioen, maar scoorde ook met afstand de meeste doelpunten in de Eredivisie. De teller stokte uiteindelijk bij 98 treffers, twaalf meer dan PSV. Maar de Eindhovenaren tellen desondanks de meeste verschillende doelpuntenmakers. 

Dat heeft Transfermarkt uitgezocht. De Eindhovenaren hadden liefst 22 spelers die tot scoren wisten te komen. 'Daarmee zijn ze de enige club in de Nederlandse competitie die twintig of meer doeltreffende spelers heeft', klinkt het. Cody Gakpo kroonde zich met twaalf doelpunten tot clubtopscorer, één meer dan Eran Zahavi. Maximiliano Romero speelde de meeste wedstrijden zónder te scoren, de doelmannen buiten beschouwing gelaten. Romero kwam tien keer in actie, verzorgde twee assists, maar wist het net dus niet te vinden. De kans dat daar komend seizoen verandering in komt, lijkt niet heel groot. De Argentijn is in het bezit van een contract tot medio 2023, wat een zomers vertrek zeer aannemelijk maakt. 

Hoeveel verschillende doelpuntenmakers Ajax afvaardigt? Drie minder dan PSV, negentien dus. Daarmee eindigen ze in dit klassement wel op de tweede plek. FC Utrecht completeert he podium met zeventien verschillende doelpuntenmakers. De minste doelpuntenmakers - tien - droegen het shirt van RKC Waalwijk en, niet heel verrassend, PEC Zwolle. De Zwollenaren degradeerden naar de Keuken Kampioen Divisie en wisten dus ook op dit onderdeel geen hoge ogen te gooien. Opvallend is ook de lage klassering van Vitesse. De Arnhemmers gaan weliswaar als nummer zes de play-offs in, maar hebben 'slechts' elf verschillende doelpuntenmakers. Een groot aantal van het totaal aantal gemaakte doelpunten, 42, kwam dan ook op naam van Loïs Openda: hij trof achttien keer doel. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

bassiedieallesbeterweet
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ja als je zoveel wisselt als Schmidt dan is dat zoals Johan zou zeggen LOGISCH

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Iedereen heeft gezien dat het een GEKREGEN titel is!.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen